Bästa veckan på läääänge!

Vilken grymt bra vecka detta har varit i träningsväg! Jag har nämligen kunnat börja springa på allvar igen efter ca 1.5 år med problem i vader, knän och fötter. Men nu går det som på räls. Inget krånglar och inget gör ont! Så himla skönt 🙂

Som jag har nämnt tidigare så har jag haft som ett mål att springa 15km i veckan så fort jag kunde börja springa igen. Nu idag avverkade jag min tredje enmilare denna vecka! 😀 Vilket glädjerus alltså. Otroligt och fantastiskt att det går så himla bra nu 🙂

Jag började i onsdags med en löpning. Tänkte springa ca 5-6km men bestämde mig för att springa runt varvsberget. Sagt och gjort. Jag började springa och allt kändes bra. Hade inget speciellt högt tempo, men jag tog mig runt! Känslan i kroppen efter att jag äntligen hade sprungit en mil var sjukt skön. Det slutade på 10.81km. Här är rundan

Sedan igår (fredag) så bestämde jag mig för att springa runt hela höglandssjön i mysjoggs tempo. Då hade Frida sprungit exakt samma sträcka tidigare på dagen i ett otroligt bra tempo som jag blev mycket imponerad av! <— De är min tjej de!! <3 😀 Jag hade inte alls planerat att förska springa sträckan snabbt, men jag märkte att efter ca 1km att jag höll ett väldigt högt tempo. Fick säga åt mig att sänka det så jag skulle hålla planen. Men trotts det så fortsatte jag att löpa på i ganska så högt tempo. Det slutade med att efter 3km började jag få lite stumma vader. Då fick jag verkligen sänka tempot, men efter ca 1km ytterligare så gick det lätt igen. Då började jag trycka på och kände att jag ändå kunde få en ganska så bra tid 🙂 Det slutade med att jag sprang 10km på 48min 10sek! Det är jag så otroligt himla nöjd med! Det var så många gånger jag ville stanna och gå resten av vägen hem, men jag krigade på och kämpade mig igenom hela sträckan. Fick skrika till mig själv, “detta är lätt” “kämpa för fan” “jobba, jobba, jobba”. Tur det inte var så många som jag mötte. Annars hade dom väl trott att jag varit knäpp, vilket jag ju egentligen är också 😛 Här är rundan jag sprang då

Idag då? Ja då har jag jobbat fram till 14.30 och hade lagt upp ett pass på facebook som Henke och Björn blev sugen på. Hörnsjön runt i mysjoggstempo (5.50min/km). Hur långt/många varv vi skulle springa fick vi ta lite som det kändes. Men det slutade med att vi sprang 10km! Grymt skönt! Så härligt att känna att jag kan hitta ett tempo där det känns som att jag kan springa hur långt som helst i. De har jag där kring 5.10-5.30min/km. Går bara att nöta på helt enkelt. Här är rundan från idag

Nu kommer snart Frida hem (hon ska få en stooooor kram för jag saknar henne så mycket). Så då ska hon äta och sen ska vi spela fotboll 19.00 på vikingavallen med 10-15st. En mycket aktiv och rolig dag för mig idag. Är väldigt taggad på fotbollen och tror det kommer att bli sjukt roligt! 🙂

Tagged , , ,

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.