Bra träning några dar nu

I söndags så pallrade jag mig ut på en löpning. Det är inte ofta det händer nu för tiden kan jag säga. Min plan var att springa ungefär fem-sex kilometer. Inte nå mer å inget mindre heller. Men när jag kom till 6.8km och hade ca två km kvar hem så bestämde jag mig, jag springer milen!

Det gick rätt bra upp till åtta kilometer i mitt lugna tempo på 5.30min /km. Men sen kom väggen. Fy fan alltså! Vaderna hade börjat bli lite stumma redan innan men vid 8km passering så var det två betongblock till vader och höften gjorde rätt så ont. Inte alls van att springa så långt med tanke på att jag sprungit ungefär 4-5km som längst tidigare i år! Rätt nöjd ändå med att jag tog mig igenom det. Tiden blev “imponerande” 57min. Långsammaste milen jag någonsin sprungit.

Var upp till HMD och körde ett 90min pass tidigare idag också. Grunden var marklyft idag där jag skulle köra 6 set x 2 reps på 130kg. Gick rätt så bra. Hade dock en känning i ländryggen höger sida. Men inget att vara orolig för så jag körde på.

2014-08-12 11.35.06

Efter det blev det en liten WOD med fokus på bakremuskelkedje aktivering. Alltså baksida på kroppen eftersom att jag är svagare bak än fram.

15min AMRAP

5 clean & jerk 40kg
4 x 20m shuttle run
10 svingar 24kg
4 x 20m shuttle run
2 muscleups
4 x 20m shuttle run
10 airsquats
4 x 20m shuttle run

Så många varv som möjligt under 15min alltså. Jag räknar inte varven utan bara kör.

2014-08-12 12.07.38

Muscleups in action

Avslutade det hela med viktade dips och lite strikta pullups. Bra dag på HMD helt enkelt.

Kommentera