En bra träningsdag

Träningen idag gick bra. Inte jätte bra men inte dåligt heller. Kände att jag var rätt så svag i dessa övningar så mitt mål att köra på 50kg i Grace föll kan jag säga. 40kg var den vikt jag körde på och jag fick en tid på 6.09. Finns mycket utrymme för förbättring här.

Så här blev passet idag

Rörlighet 20min

Press
40*5
45*5
47,5*4
47,5*3
40*5

Push press
50*5
50*5
55*3
55*4
50*5

”Grace” – Clean and Jerk 30 reps på tid, 40kg
Tid 6:09

Alltså inge push jerk heller som jag hade tänkt. Jag kände att jag inte hade power nog för det idag. Överlag nöjd med passet ändå. Kände mig lite ostabil på push pressarna de två första setten men hittade lite stabilitet och mera tryck på de övriga vilket var skönt. Var ju så himla länge sedan jag körde dessa övningar så jag har tappat mycket. Allt tack vare min underbara handled som var dålig i ca sex månader. Men nu klarar jag av att göra allt i träningen igen vilket är riktigt skönt. Än fast den kanske inte är 100% bra, men tillräckligt för att jag ska kunna göra allt :)

Jag har även varit ute på två promenader idag. Totalt så har det blivit riktigt långt. Nämligen 17,21km promenad bara idag! PB!! Woop woop! 😛 hehe. Jag gillart! :)

Det jag känner att jag behöver lägga mest energi och fokus på just nu är dessa tre följande saker:

Rörlighet – rörligheten har blivit mycket mycket bättre för mig på slutet. Men jag har fortfarande mycket att jobba på innan jag är där jag vill vara. Detta är det jag har lagt mest fokus på nu de sista månaderna. Tanken bakom det är att om jag är så pass rörlig så att jag kan ha en perfekt hållning och form i alla övningar jag utför så kommer jag att gynnas av det och i slutändan kommer jag att kunna lyfta bättre, säkrare och tyngre. Jag får alltså ut mer av min träning tack vare min rörlighet. Det är målet jag har och jag jobbar dagligen med det.

Ben – har alltid varit en av mina svagaste delar. Tackar mina tonårs år med on off träning och nästan bara fokus på överkropp. Thanks! Benen är något som verkligen måste jobbas på och utveckla styrka. Men rörligheten kommer först. Ökar jag min rörlighet i benböjet kommer jag kunna lyfta bättre, säkrare och tyngre. Alltså ett stort plus!

Axlar – pressövningar ovan huvud är ett komplext lyft där hela kroppen samverkar för att få upp de där skrotet ovanför huvudet. Men just axlarna känner jag är svaga här. Dom behöver få sig en rejäl omgång minst en gång i veckan så att jag blir starkare och stabilare!

Det är dessa tre punker jag kommer att jobba mest med framöver med prio ett överst. Känner att nu börjar jag få lite mer klara mål med vad jag vill med min träning och det gör ett mersug och en glädje i träningen igen. Sedan så har jag stenkoll på maten igen och även det skapar ett sug efter att träna mera. Jag gillar vad som håller på att hända! Jag börjar komma tillbaka till att tycka träning är kul igen! Jag har mål att sträva efter och det känns mycket bra.

Dagens matintag ser ut såhär.

1301088

Lite mera mat idag än igår. Men mycket mera träning idag också så det behövdes nog.

Kommentera