Lite tankar kring 30 dagar paleo och andra tankar

Nu är det inte så många dagar kvar på min nuvarande 30 dagar paleo. Jag kan redan nu avslöja att jag har inte varit lika strikt som sist. När jag är hemma så går det alltid bra. Men sen då! Då har jag problem. Men hur som helst så har jag för det mesta, ca 90-95% av tiden varit strikt och det funkar bra. Jag gillar detta sättet att äta på. Jag har dock lite svårt med att hitta någon enkel frukost som jag gillar skarpt. Mackor funkar ju för de som inte bryr sig om att de får i sig gluten och att det är ett inflamatoriskt ämne för kroppen och framförallt tarmen. Inflamerad tarm och gluten leder till  försämrar funktionen, gör en gasig, uppblåst dålig avföring, dåligt med energi osv.

Så enkelt att äta bra mat som gör en bra. Spelar ingen roll vilken titel man sätter framför det, paleo, lchf, lchq osv. Bra råvaror gör bra för kroppen. Följer man dessa riktlinjer här under så kommer man att må bra också. Även om man inte kallar det paleo.. Man kan helt enkelt kalla det för att äta mat, riktigt mat. Kort och gott! Inte så svårt va? Nope!

Just energi är något som jag märker väldigt stor skillnad på. Jag verkar ha energi än vad jag gör liksom. Den finns alltid där. Jag kan äta sex gånger per dag ena dagen eller två gånger per dag en annan dag. Jag har ändå samma energi i kroppen vilket är otroligt skönt! Kommer även att bli intressant att se om det blir någon skillnad på blodproverna nu när jag har ätit paleo en månad till. Jag tror ju dock inte det kommer att vara några större skillnader med tanke på att jag har ätit paleo ett bra tag nu med ett undantag när jag och Frida var i Turkiet i en vecka.

Vad har jag för planer efter då? Men så bra att du frågade Jens! Ja visst var det Jens!

Jag har några mål som jag vill uppnå efter att jag har klarat av dessa 30 dagar.

  • Jag vill behålla min kosthållning till största del. Så som jag sa efter de förra 30 dagarna, 100% paleo 80% av gångerna.
  • Träna regelbundet för att må bra och bli starkare, uthålligare, smidigare osv.
  • En ganska stor punkt som jag vill fokusera på är att hitta någon slags av trivselvikt. Eller rättare sagt en trivselspegelbild. Jag vill känna mig nöjd när jag ser mig själv i spegeln.

Detta kan säkert låta helt tokigt för vissa, medans andra förstår mig. Men när man tränar så pass mycket som jag har gjort och gör så vill man se resultatet av allt arbete. En del av det för mig är att se lite “knölar” lite här och där på kroppen. Alltså rätt så smal med andra ord med synliga muskler. Det jag menade med att vissa tycker det låter knäppt medans andra förstår mig är att vissa ser säkert på mig och skulle vilja se ut som mig. Ha min kropp osv. Medans andra som jag tränat mycket med kanske förstår att man strävar efter och vill “se så bra ut som möjligt”. Fit alltså. Gräset är alltid grönare på andra sidan. Håller på att linda in mig själv nu känner jag. Så lika bra att jag lämnar det som det är nu. Jag vill helt enkelt se fit ut.

Nog om det. Kanske dags att hoppa i säng nu också. Så att jag får till dygnsrytmen igen. Natti!

Tagged , , , , , , ,

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.