>Mat

>Nu när jag har varit hemma så blir jag så sjukt sugen på mat hela tiden. Jag menar, de borde ju vara tvärtom igentligen. Jag gör inget men ändå så är jag sugen på mat hela tiden. Borde ju inte vara sugen alls. Just nu sitter jag och försöker kämpa imot att gå till kylskåpet och äta ännu mera… Jag lär gå dit också för jag är så sjukt sugen. Jag längtar tills imorn då det är jobb igen så att jag får lite rutiner och inte kan gå till kylskåpet så lätt. Sen så hoppas jag att jag känner mig så pigg så att jag kan köra ett litet lättare pass också. Då kommer nog suget att försvinna ännu mera hoppas jag.  :)

Maten på slutet har inte direkt varit bra heller. Jag har ätit godis så in i h-vete på slutet och massor med annat skit. Man kan säga att det syns på vågen också… Vill få ordning på maten igen så att jag kan nå mitt mål i sommar. Sen hitta en bra trivselvikt som jag kan ligga på i sommar. Vikten jag ligger på nu är lite för mycket. Eller egentligen så är det inte vikten jag bryr mig om utan hur kroppen känns. Det är lite för mycket löst på den än. Det innebär att jag inte ligger på optimal prestanda när det gäller träning. Med det menar jag att tar jag bort/byter ut fettet mot muskler så blir jag lättare/starkare och kan prestera bättre tider. Men observera att jag säger enbart ta bort fett eller att byta det mot muskler! Jag tänker absolut inte tappa någon muskelmassa what so ever!!!! Målet är att bli starkare, snabbare, uthålligare och smidigare! Inte ta något steg tillbaka.

Men det blir ju ett litet steg bakåt nu när jag har varit sjuk. Men det är sånt jag inte kan styra över. Men maten kan jag styra över och den har jag styrt dåligt. Har sagt det förut och kan sägas igen. Nu jävlar är det dags att ta tag i det igen! Ska de bli något bra av de här så är det lika bra att köra all in liksom! Inte något halvhjärtat. Visst, de kan bli resultat om man kör halvhjärtat också. Men inte alls i närheten av vad man får om man kör 110%!! Äta, träna och vila rätt! En svår balans att finna. Men provar man inte så vet man inte. Alla kommer att gå på en nitlott förr eller senare. Då gäller det att lära sig av misstaget och inte göra om det.

Nu ska jag koka ägg inför imorgon!

6 thoughts on “>Mat

 1. snartenstarktjej skriver:

  >Åh håller med dig SÅ! Jag har varit ledig i sommar och varje dag får jag försöka tvinga mig själv att inte äta för mycket. Det är ju så himla gott! haha Plus att man inte har något att göra och det då automatiskt blir att man sitter och funderar på om man är sugen/hungrig…

 2. Jens skriver:

  >Just den där biten när man inte har något att göra är värst! 😛 Då är det så lätt att smita iväg till kylskåpet och ta sig något att tugga på bara för att ha något att göra. Oj vad mycket extra jag har ätit på de viset 😛 Inte bra! Men då har man en anledning till att träna mera! 😉

 3. snartenstarktjej skriver:

  >Haha precis… Just nu har jag en helg då jag ska tillåta mig att fuska och äta precis vad jag vill, men sen blir det åter till paleo-rutinerna som jag ju faktiskt trivs väldigt bra med :) Dock känner jag nu att det faktiskt var dags att fuska lite. haha

 4. Jens skriver:

  >Ibland måste man få fuska lite också 😛 Intressant med paleo. Jag har varit inne och intresserad av det tidigare men aldrig riktigt testat. Vad innebär det egentligen? Vad väljer man bort och vad ätar man istället tex. :) Ska bli intressant och se om du svara och vad du svarar 😀 Har du märkt någon skillnad på träningsresultat/prestation när du har ätit paleo? Hur länge har du ätit så? Mycket på en gång nu 😛 Men jag blev nyfiken. :)

 5. snartenstarktjej skriver:

  >Det brukar kallas "Stenålderskost". Man äter helst allt ekologiskt (Men eftersom jag är student med begränsad ekonomi så fuskar jag med det rätt ofta tyvärr), och allt kött, fisk, ägg, kyckling osv, grönsaker, bär, nötter, till viss del frukt. Om man vill läsa mer om vad som ingår så är robbwolf.com en jättebra hemsida. Jag har också flera länkar till hemsidor med supergoda recept! Man undviker spannmål, potatis, mejeriprodukter (fast just mejeriproduter verkar det vara mer ok att äta om man känner att man funkar med det). Viktigast är att undvika socker, konstgjorda grejjer, gluten osv..

  Jag mår jättebra av detta sätt att äta, och märker inte så stor skillnad på träningen mer än att det funkar bra. Då jag började med crossfitinspirerad träning samtidigt som jag började med denna kost så kan jag inte jämföra den typen av träning med det mer "vanliga" sättet att äta… Jag märker dock att jag har ökat en del i muskelmassa, blivit starkare och gått ned lite i fett. Men som sagt, om det beror på kost eller träning vet jag inte. Förmodligen en kombination :)

  Jag började äta såhär i början/mitten av mars, och har varit relativt strikt fram tills för ett par veckor sedan då jag tänkte att man kan unna sig lite fusk under semestern. Men nu har jag gjort det och har gått tillbaka til rutinerna igen vilket faktiskt känns rätt skönt också :)

  Haha detta blev också långt!!

 6. Jens skriver:

  >Äta ekologist skulle jag vilja göra men det går inte eftersom att jag också är student. Vad pluggar du? :) Jag köper inte ens ekologiskt mat utan letar hela tiden den billigaste bästa maten för att ens klara budgeten. Tråkigt men sant.
  Robbwolf.com har jag varit inne och tittat lite på men inte riktigt satt mig in i hans tankar. Men jag vet ungefärligt vad det handlar om sen tidigare.

  Jag äter ungefär så idag. Jag ska inte säga att det är så till 100% men jag äter mera åt det hållet än åt vad en vanlig "svensson" äter. Om man kan säga så 😛 Mycket kött, grönsaker, keso och ägg.

  Jag har alltid varit lite imot att äta proteintillskott men jag ska faktiskt börja med det nu för att jag har svårt att komma upp i den mängd protein jag behöver per dag för att ligga på ett säkert värde. Sen är det smidigt också nu när skolan börjar snart igen att ta med sig en shaker och lite pulver. Blanda ihop det snabbt och drick upp bara. Funkar inte riktigt att ta med sig keso och ägg då. Tyvärr..

  Men just de här med att dra ner på kolhydrater och äta mera protein och fett tror jag på. Eller äta bättre kolhydrater kanske man ska säga. Komplexa kolhydrater. Dagens samhälle är ju uppbyggt på industriellt producerad mat som vi inte direkt är så anpassade för. Så just stenålderskost är bra i min mening för de har vi utvecklats till att kunna äta och ta upp maximalt med energi ifrån. :)

  Nu ska jag inte fortsätta babbla på här för då kan det här bli hur långt som helst 😛

Kommentera