Mitt största problem…

…är definitivt sömn. Sover som en kratta med jämna mellanrum. Det brukar komma och gå lite och just nu är jag i en period då jag sover dåligt igen. Det blir max fem timmar per natt. Det sätter sina spår i vardagen kan jag lugnt påstå.

Jag försöker att träna på så mycket jag kan nu och då blir kroppen än mer stressad och icke utvilad. Som idag när jag börjar jobba 6.00 och kliver upp 5.10 så har jag sovit ungefär fem timmar efter att ha legat och vridit och vänt på mig hur länge som helst. Vaknar 03.30 av att jag har muskelryckningar i högeraxel/bröst och kan inte sova mer. Precis i övergången där vid armvecket rycker det. Det är ett tecken på att min kropp är rejält ur balans. Ryckningarna har kommit och gått under hela dagen. Riktigt jäkla störande.

Efter jobbet har jag och Frida fixat massa ärenden på stan så jag har inte kunnat lägga mig och vila direkt efter jobbet heller. Men jag la mig kring fem tiden och skulle försöka sova en timme. Men än fast jag är hur trött som helst och det känns som att jag knappt kan hålla ögonen öppna så kan jag inte somna. Det är extremt störande och jag tror jag stressar upp mig automatiskt pga det. Ju tröttare jag är och ju längre in i en sån här period jag är ju svårare har jag att slappna av och sova. Ända tills det blir en ledig dag eller att jag klappar ihop helt och sover i 10h i sträck. Inte alls roligt och så extremt jobbigt när jag väl är i det. Rekommenderas inte till någon.. Men antar att varje småbarnsförälder har det lika. (Nej, vi väntar inte barn!).

Men jag har fixat ett nytt vapen idag mot mina sömnrubbningar! Mohaha! Skam den som ger sig!
Melissa dream heter det.

Får se om det ger någon effekt. Håll tummarna för mig!

Träningen på slutet har faktiskt gått rätt så bra. Jag har inte direkt några mål nu utan jag har släppt allt vad prestation och tävling heter. Jag tränar bara för att må bra just nu. Sätter väl inte direkt några personbästa men känns ändå mycket bättre och framförallt roligare att träna igen! Och det är det viktigaste för mig. Sen om det blir aktuellt kanske man kan börja sätta upp lite mål igen. Men varje gång jag har satt upp mål inom träningen så går det bra ett tag ända tills jag sätter för stor press på mig själv och det inte blir kul längre. Jag blir aldrig nöjd med det jag gör på träningen. Det är ju kanske inte så bra att aldrig vara nöjd och alltid besviken på sin egen insatts. Därför jag har släppt allt det det nu och bara tränar för att må bra som jag sa. Mycket mer glädje i träningen.

Har tänkt på en sak nu på slutet också. Många säger att dom får en sån himla kick av att träna och att det är som ett extremt lyckopiller för dom. Men det kan jag inte säga att jag tycker det är för mig.

Jag tränar inte för att jag ska få den där kicken. Jag tränar för att jag vill må bra helt enkelt. För jag mår mycket bättre när jag tränar. Nu pratar jag allmän känsla i kroppen, att orka mer i vardagen osv.
Och där börjar jag villa bort mig själv igen 😛 Sånt som händer kan man väl säga. Men det är väl tjusningen med att inte riktigt bry sig så mycket om vars texten drar iväg åt för håll. Eller rättare sagt tankarna.

Skulle ju vilja träna idag också men eftersom kroppen säger ifrån så får jag hoppa över det. Hoppas på en bra nattsömn så att jag kan träna imorn igen.

Körde ett pass igår och planen var att köra ett rodd dödar, äckel jävligt psyk pass. Började bra, men slutade dåligt.

Jag skulle köra

100m x 4 intervaller
200 x 4
500 x 4
1000 x 2

Alla intervaller så fort jag bara kunde. 100 och 200m intervallerna gick bra, jobbigt såklart men bra. Sen kom jag in på första 500m intervallet och körde på ända tills, SMACK!!!! Mjölksyra! From hell! Snacka om att inte alls ha uthållighet i benen. Eller mjölksyratålighet. De sa bara tvärstopp och jag fick stanna och skaka lös benen där jag satt för att sedan fortsätta. Fick stanna två gånger till också. Det. Var. Hemskt! 😛

När jag kom in på mitt andra intervall på 500m så började jag men mitt under det så dog displayen på roddmaskinen. Slut på batteri i displayjäveln… Snacka om att bli sur när man är halvvägs igenom passet. Men jag skulle träna mera. Satte upp ett nytt pass direkt

10 varv av:
200m löpning med ett bildäck på släp. (Drar ett bildäck efter sig helt enkelt)
10 pullups

Så totalt 2km löpning med släpandes av däcket och 100 pullups. Kändes mycket bättre efter den wodden än när roddmaskin sa upp sig.

Var dock inte riktigt klar kände jag.
Ställde klockan på 10min och räknade upp från 0.

Under första minuten skulle jag göra 5 marklyft på 100kg, vila resten av tiden.
Under andra minuten 5 strikta axelpressar med 40kg, vila resten av tiden.

De två övningarna skiftade jag mellan under de 10 minuterna.

2014-08-18 14.14.11

2014-08-18 14.12.58

Jag tror det är dags att införa ett gammal ordspråk som jag alltid avslutade mina inlägg med förut. De som var med från början kommer mest troligt att känna igen det 🙂

never-give-up2

Kort och gott. Never give up! Game on!

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.