Nytt projekt på mig själv.

Jag har tittat runt lite på olika teorier som beskriver hur pass mycket energi jag behöver per dag. Så kallad BMR (Basal Metabolic Rate). Den räknar ut detta genom att titta på längd, vikt och ålder. Beroende på vilken teori som jag räknar på får jag lite olika värden. Men jag kommer fram till ett snittvärde kring 1700kcal per dag. Detta är alltså då jag sitter framför datorn en hel dag eller ligger i sängen. Alltså inte alls så speciellt aktiv under dagen. Detta ska jag försöka ha som grund till ett test jag ska göra framöver.

Jag ska försöka hålla min mat kring paleo/lchf tänket och väga och räkna all mat jag äter. På så sätt får jag bra koll och jag ser verkligen hur min kropp reagerar. Jag testade i höst hur den svarar på att äta paleo och de trivs jag väldigt bra med. LCHF funkar också bra. Det är dock ingen strikt variant av varken LCHF eller paleo jag ska använda mig av nu. Utan mera sunt förnuft. Riktigt råvaror med bra kvalitet.

Jag ska lägga mig kring 2000kcal per dag och se hur min kropp reagerar utifrån det. Behåller jag vikten? Går jag upp i vikt? Eller går jag ned i vikt? Hur är energinivåerna? Kommer att bli spännande att se. Jag gillar ju att experimentera med mig själv och se vad som händer. Nu är detta nästa experiment. Kommer att köra igång ordentligt på måndag.

Söndagarna hädanefter kommer att spenderas till att laga mat för hela veckan så att jag har färdiga matlådor. Mycket lättare då att kunna hålla rätt intag istället för att höfta ihop något varje gång det är dags för lunch eller middag.

Tagged , , , , , , , , ,

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.