Nyttigare bröd

Igår provade jag att baka ett bröd som syrran hade tipsat mig om. Det var en form av “nyttigare” bröd eller med andra ord inge mjöl eller smör i det. Här kommer receptet

3 ägg
1/2 liten burk keso (125 gram)
Knappt 1 dl (5 msk) kokosnötmjöl
1 msk fiberhusk
4 msk kruskakli *
3 tsk bakpulver
2 msk deodoriserat smält kokosfett (kan uteslutas)
1 nypa salt

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda de torra ingredienserna först, mixa sedan ägg och keso med stavmixer. Lätt att lägga i allt i en matberedare och sedan blanda allt med den. Platta sedan ut degen på bakpappersklädd plåt med fuktad hand till en sconesliknande platta, beroende på hur många bitar du vill ha ut. Jag delar min i fyra delar (20 x 20 cm). Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

* Kruskakli är vetekornets skaldelar och innehåller ytterst lite kolhydrater men mycket kostfiber. Gluten från vetet kan hamna med skaldelarna även om själva skaldelarna inte innehåller gluten.

Brödet blev väldigt likt ett vanligt scones bröd i smak fast lite mer äggig smak i det. Helt okej, men jag kommer nog inte göra det några fler gånger. Finns ju massor med andra recept att testa också!

Tagged , , , ,

Kommentera