Paleo Nordic Reboot – Avslutat! Hur har det gått +före och efter bilder

OBS! Tyvärr så har det blivit något fel med alla bilder i detta inlägg under årens lopp. Men texten är fortfarande densamma. 

Den 14 oktober började jag min resa i Paleo nordic reboot som skulle ta mig 30 dagar med strikt paleotisk kost. Redan innan jag började min resa åt jag till största delen paleo kost, dock inte till 100%. Denna period på 30 dagar började ganska fort efter att jag avslutade min förra period. Närmare bestämt 15 dagar efter. Under dessa 15 dagar spenderades sju stycken i Turkiet på semester med älsklingen där kosten inte var den optimala. Mycket bröd och ingen koll på vad det var i maträtter, såser osv. När jag väl kom hem började jag äta efter paleos principer igen och sedan började jag en ny tur med 30 dagar 100% paleo. Jag tog även blodprover innan jag började med min utmaning för att på så vis kunna se vad som händer på insidan kroppen. Utsidan är ju inte allt. Blodproverna kommer att redovisas senare då jag ej har haft möjlighet att ta nya efter. Men det skall göra så fort som möjligt.

          I.     Hur var energinivåerna?
          II.   Hur har det gått att träna under tiden?
          III. Har vikten ändrats?
          IV   Har det varit svårt/lätt?
          V.    Rekommenderar jag detta till andra?
          VI.  Vad händer nu för mig?

I. Hur var energinivåerna?

Energinivåerna har varit ännu bättre än de förra 30 dagarna. Jag tycker att jag anpassar mig mer och mer efter detta och jag trivs väldigt bra med hur jag känner mig. Känns som jag alltid har energi. Energin är konstant. Kan dock blir lite enformiga maträtter ibland när jag ofta har gjort storkok. Men det sitter ju i hur jag lagar maten, inte hur den är.

II. Hur har det gått att träna under tiden?

Träningen har gått väldigt bra. Jag har satt några nya personbästan. Kanske inte i några maxlyft men i teknikdelar. Nog så viktigt när styrkan inte är allt! På alla pass har jag känt att jag kan köra på på ett annat sätt än när jag åt “vanlig” svensson mat. Ett mycket stort plus här.

III. Har vikten/måtten/kroppen ändrats?

Ja, de har de. Men inte lika mycket som förra gången. Jag har gått lite upp och ned i vikt under tiden med att ha en botten kring 69kg och en topp kring 72kg. Men jag har legat ganska stabilt kring 70-71kg. Anledningen till att jag inte har sett en lika stor nedgång som förra gången är mest troligt för att jag har blivit arbetslös och automatiskt inte rör på mig lika mycket. Under den förra 30 dagars perioden hade jag ett väldigt fysiskt ansträngande jobb där jag fick mycket daglig motion gratis. Nu när jag är arbetslös så blir det mer stillasittande än tidigare.

Dags att övergå till lite hårda fakta!

[wpcol_1third id=”” class=”” style=””]

2012-10-14

Vikt 70.6kg

Midja 78cm
Höft 86,5cm
Höger arm 35cm
Vänster arm 35cm
Bröstkorg 95cm
Höger lår 56.5cm
Vänster lår 56cm
Höger vad 34,5cm
Vänster vad 34,5cm
Nacke 36cm

[/wpcol_1third] [wpcol_1third id=”” class=”” style=””]

2012-11-13

Vikt 70.5KG

Midja 77cm
Höft 84cm
Höger arm 35,5cm
Vänster arm 35cm
Bröstkorg 95cm
Höger lår 56.5cm
Vänster lår 56cm
Höger vad 34,5cm
Vänster vad 34,5cm
Nacke 36,5cm

[/wpcol_1third] [wpcol_1third_end id=”” class=”” style=””]

Totalt

-0,1kg

-1cm
-2,5cm
+0,5cm
0
0
0
0
0
0
+0,5

[/wpcol_1third_end]

För de som vill se bilderna från min första 30 dagars period kan gå in på denna länk http://crossfitjens.se/2012/09/paleo-nordic-reboot-ar-slut-hur-det-har-det-gatt-foreefterbilder/

Jag kan själv tycka att det syns en viss skillnad. Framför allt vid höfterna där det var lite mera att ta på tidigare än vad det är nu. Det var ju även där jag enligt måttbandet har tappat som mest. Det bästa med allt detta är att jag känner mig lättare och starkare än fast vågen visar samma vikt. Jag börjar komma till den nivå där jag ska ligga i fettprocent för att kunna prestera som bäst. Jag är inte riktigt där än men det kommer. Känslan är det som är viktigast!

En liten kul sak som jag kan lägga till här. En viktkurva från de senaste 365 dagarna. Jag har ej loggat varje dag utan det kan vara 1-4 gånger i månaden.

 

 

IV. Har det varit svårt/lätt?

Svårt tycker jag inte att det har varit. Det har snarare blivit en vardag. Lika som att en annan person äter sin pasta, ris, potatis som vardagsmat så har jag fått nya rutiner och nya “vardagsrätter”. Det handlar om att ändra sitt tänkande och lära om sig på nytt vad som är bra för kroppen. Framförallt vad som funkar för mig i förhållande till hur kroppen känns och hur svårt/lätt det är att laga det. Maten i sig tycker jag är väldigt lätt att laga och det går ofta fortare att laga till den också. Åtminstone det jag har lagat. Kan dock kosta lite mera när jag försöker köpa så bra råvaror som möjligt. Då kommer det in de ekologiska och de lite  dyrare alternativen. Men jag tycker helt klart att det är värt det att spendera dessa extrapengar på en bra kost. Det gynnas jag mera av istället för att jag ska spendera dessa extra småkronor på att till exempel köpa godis, alkohol pizza osv.

Men jag ska även erkänna att jag har inte varit helt 100% under dessa 30 dagar utan det har snarare varit kring 95% strikt paleo kost. Det slank ned någon efterätt när vi var på hockey och åt mat. Det har även blivit något tacobröd köpt på affären som innehåller mjöl. Så 95% är nog en mer ärlig siffra än att säga 100%. För 100% har det inte varit.

V. Rekommenderar jag detta till andra? 

Åter igen så kan jag rekommendera detta till alla som känner att de vill förändra sin tillvaro. Målet behöver inte vara att gå ned i vikt utan bara att se om kroppen kan må bättre och på så sätt få mer energin och ork i vardagen. Paleo nordic reboot är ett så enkelt alternativ för er som inte har någon koll alls på vad paleo är för något men ändå vill prova. Vad har ni att förlora på det? Det är ju bara 30 dagar och de enda som kan hända är att ni kommer att må mycket bättre! Win-Win situation.

VI. Vad händer nu för mig?

Jag fortsätter i vanlig ordning att äta paleo till största delen 100%. Kommer dock inte att vara så himla petig om jag äter borta hos till exempel min mor&far. Hemma är det paleo för hela slanten. Som jag skrev efter förra 30 dagarna, 100% paleo 80% av gångerna.

Tagged , , , , ,

2 thoughts on “Paleo Nordic Reboot – Avslutat! Hur har det gått +före och efter bilder

 1. dockstachefen skriver:

  Intressant!

  antagligen en för kort period för att få till riktigt intressanta träningsresultat. sen har du grunden i ditt paleo-tänk även då du inte går på den dieten specifikt som du säger. största pusselbitarna är garanterat: inget socker, inget mjöl och ingen alkohol. oavsett vilken diet du följer så mår kroppen bra av att slippa sådant.

  tror på att ha paleo som grund i sitt tänk gällande kost. sedan sladda in på bronsåldern för att göra livet mer “normalt” och fröjdfullt.

  kul läsning och bra analyser! fortsätt att kötta på och hoppas att handleden slutar att jäklas

  • Jens skriver:

   Precis som du säger så tror jag kroppen mår bra av att slippa socker, spannmål, tillsattsämnen och alkohol. Sen vilket ord man sätter på det man äter spelar ingen roll. Så länge man äter bra råvaror och tänker sunt så att kroppen mår bra så är det bra mat. Sen om det heter Paleo, lchf, lchq eller vad man annars kan komma på för namn så spelar ingen roll.

   Jag kommer att fortsätta min väg på att äta bra råvaror kring det tänk som paleo vill få fram 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.