Paleo Nordic Reboot – dag 15 av 30 + recept paleobröd

Inatt hade jag lite svårt att sova. Det var varmare än vanligt. Det är nog för att vi var två inatt! Så det kan jag mer än gärna stå ut med 🙂 Det blev totalt ca 7.5 timme så ändå helt okej. Men Frida sov närmare 9 timmar istället 😛

Frukost idag blev en riktigt fusk frukost! Det blev bröd till frukost. Vi gjorde en liten “hotellfrukost” här hemma. Bröd med skinka ost och ett salladsblad + ett kok ägg. Fusk, fusk och fusk! Men ja, jag ska skärpa mig. Tur att resten av maten var bra idag.

Till middag blev det stekt fläskfile och sedan kokt i kokosmjölk så att det blev min “berömda” super goda och lätta sås. Till det kokt sötpotatis som sedan blev mosad till mos. Jag säger bara, MMMMmmmmmmm så gott! 😀

Måndag kväll betyder alltid pass i Husum. Ikväll blev det ett rekord. Hela 17st var med idag!!! 17ST!!! Jag räknade med 10-12st som vanligt men det blev riktigt många idag. Kul! 🙂

Just nu har Frida och jag ett paleobröd i ugnen. Kommer att bil spännande att se hur det smakar. Fick tips av Björn Söderberg om det. Här kommer receptet.

1 bröd á ca 27 skivor

Mixa i mixer (ska bli som mjöl):

  • 4 dl krossat eller helt linfrö (200 g)
  • 2 matskedar Fiber Husk
  • 2 teskedar bakpulver
  • 1½ tesked salt

Lägg i resten av de torra ingredienserna:

  • 1 matsked brödkryddor.
  • 4 dl valnötter (ca 150 g)

Rör ner till en jämn smet:

  • 2 dl kokosmjölk
  • 6 ägg


Sätt ugnen på 175 g och klä en form med bakplåtspapper och fördela den ganska kompakta degen i den. Grädda i 60-80 min lågt i ugnen.
Låt svalna och skiva sedan upp i skivor!
Tagged , , , , , , , , , ,

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.