Personbästa, tangerat personbästa och ett hipp hipp hurra!

Passet igår gick väldigt bra faktiskt.
Jag började med min uppvärmning och hoppade hopprep för första gången på hur länge som helst. Slog till med 75 doubleunders bara sådär. Vilket är nytt personbästa också! Med ett hopp! VIKTIGT!! 

Marklyften därefter gick också bra. Började köra mina 5:or på 100kg. Sedan klev jag upp på 130kg x 3 reps men det var för lätt. 140kg x 3 reps var lagomt. Sedan var det dags för ettor. 150kg x 1 var ganska lätt. Bra hållning genom hela lyftet vilket är det viktigaste tycker jag. Testade sedan att lägga på 160kg för sista settet. 160kg är mitt personbästa i marklyft vilket jag har lyft många gånger om. Men aldrig lagt på något mer för att jag inte tycker att jag har tillräckligt bra hållning genom lyftet. Hur som helst så gick det relativt lätt att få upp vikten. “Lätt” för att vara 160kg och tangering av PB. Men hållningen var inte bra. Lite mer att jobba på där med andra ord. Kan nog klämma ur mig lite mera vikt i marklyften men eftersom att jag inte har något mål just nu och hellre lyfter ett lättare lyft med bra hållning istället för att stressa kroppen med dålig hållning bara för att få öka personbästa. Nej tack! Det har jag gjort förut och har skadat mig rätt så rejält och det vill jag inte göra om igen. Lyft smart och må bättre! High five på den

Sedan var det dags för metcon. Usch vad jobbig den var. Jag började här känna av energibrist och en extrem trötthet i kroppen under passet. Pulsen rusade på mig för näst intill inget jobb alls. Metconen var 100 marklyft på kroppsvikt, börja varje minut med 5 burpees. Allt på tid såklart. Tiden blev 8:54 vilket jag inte alls är nöjd med. Har kört samma pass förut och om jag inte minns fel så fick jag  något på 6 minuter då. Men kroppen var inte helt 100% kände jag under metcon delen.

Det visade sig även när jag kom hem att kroppen inte var helt 100. Jag började nämligen få ont i halsen och bli väldigt slö. Halsontet blev bara värre och värre och det började kännas som en förkylning var på intåg. Men jag tror jag klarar mig ändå. Stängde fönstret inatt i sovrummet och sov ordentligt. Kan vara det som har räddat mig från att bli förkyld. Pepprade på med echinacee (stavning?) också för att motverka eventuell förkylning. Hoppas jag slipper.

Över till det viktiga! HIPP HIPP HURRA! Frida fyller år idag! 23 år! Det ska firas med främmande ikväll med fika och tårta som jag bakat. Jag har bakat tårta och Frida fika.

Födelsedagspresent har hon redan fått av mig. Den fick hon förra helgen i form av en pulsklocka. Närmare bestämt en Garmin 310XT! Den fick hon för att min familj var här och hälsade på då och de var en present från oss alla. Så idag har hon bara fått frukost och en stor blöt puss 😛

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.