Igår gjorde jag lite egen hemmagjord bananglass så vi kunde ha lite onsdagslyx. Här kommer receptet.
2 Portioner
3 Bananer
1 dl kokosmjölk eller vanlig mjölk
Lite vaniljpulver
2 stora klickar jordnötssmör
Börja med att frysa in bananerna dagen innan. Man “måste” såklart frysa in det i en gammal glasslåda också! Väldigt viktigt 😉
Plocka sedan fram bitarna och lägg dom i en matberedare och mixa det tills det blir små bitar av all banan. Tar en stund och låter rätt så mycket.
Häll sedan nedan kokosmjölken och mixa mera så att det blir som en len smet. Tillsätt sedan vaniljpulvret och jordnötssmöret och mixa igen.
Sedan är det klart. Hur lätt som helst att göra! Servera i en skål och toppa med några hallon, allt för att det ska se snyggt ut för bilden 😉
Blev riktigt gott och det här kommer jag att göra fler gånger. Nu kan man ju äta glass med gott samvete.
Ska genast prova detta!
Men kan man använda något annat än jordnötssmör i ?
Jag har provat utan också. Men det blir så fluffigt och isigt då. Bäst går det om man har något som jordnötssmör eller mandelsmör i.
Tack för receptet! Blev super gott med vatten ist för mjölk och med kokos toppning