Sehr guter tag!

Mycket bra dag kan man lugnt säga. Träningsdag då.

Jag började med att promenera mot gymmet vid niotiden imorse. Som vanlig så kör jag min rörlighet först och idag var det fokus på höftparti och fotleder. Jag skulle nämligen köra OHS (over head squats) och pistols (enbensbenböj).

OHS:en gick inget vidare. Började värma på 20kg (stången) tre sett av det. Sedan gick jag upp till 40kg och gjorde en stabil femma där. Höjde till 50kg och här började det hända saker. Inte bra saker. Jag blev väldigt instabil och hade mycket svårt att kontrollera vikten. Axlarna betedde sig konstigt också och var liksom inte riktigt i rätt läge när jag blev ostabil. Nackdelen med de gym vi tränar på nu är att vi inte kan släppa vikterna heller. Det hade gjort det hela så mycket lättare. För när man känner att det är påväg att gå fel så släpper man bara. Men nu får man kämpa för att inte tappa vikten och då kan man skada sig mycket lättare. Så jag la ned OHS:en ganska fort.

Över till pistols. Gick rätt så bra men som vanligt så är det mitt högerben som inte orkar riktigt. Eller snarare är det att min högra fotled som jag har pajat i fotbollen som ställer till det. Jag har sämre rörlighet i den och jag behöver all rörlighet jag kan få när jag ska göra pistols. Men en liten 2cm hög viktskiva under hälen löser det problemet. Gillar det dock inte och anser det som fusk. Men vad gör man inte för att kunna köra övningen.

METCON delen jag hade planerat bestod av 5 varv av:
5/5 pistols (5 vänster, 5 höger)
5/5 KB clean&jerk 22kg
10 svingar 22kg

we eat pain

Det var jäkligt tungt kan jag lova. Benen var rätt trötta redan och sedan ännu mer pistols. Men hade ändå rätt så bra flyt i dom och som sämst gjorde jag 6 reps av 10 på ett varv. Clean&jerken var tung också men de är bara nöta sig igenom den. 1…. 2…. 3…. 4…. 5…. byt arm. 1…. 2…. 3…. 4…. 5…. klart, över till svingar! Jag tog tid med min fantastiska telefon också. Den har ju en förmåga att stänga av sig lite när den känner för det. Hade den 100% laddad när jag gick hemmifrån till gymmet men tro inte på fan att telefonjäveln stänger av sig mitt under passet när jag håller på att ta tid!? Jo klart som fan att den gör det. Ja, jag är lite irriterad på den…

Hur som helst så gjorde jag de två första varven på ungefär 4min. Sen vet jag inte. Jag tycker att jag höll ganska jämnt tempo hela vägen i mål så det borde ge mig en sluttid på ca 10min.

Var lite smått irriterad här så bestämde mig för att träna att stå på händer ett tag. Sedan körde jag en “do-it-as-you-like-it” AMRAP. Jag skulle göra något hela tiden i fem minuter. Började med fem burpees, sedan springer till andra sidan salen. Fem burpees, springer över, fem armhävningar. Springer, situps, Springer airsquats. Och så vidare. Blandade ihop lite som jag kände för. Det är rätt så kul att köra så och det bästa av allt är att man kan köra hur länge man vill eller hur kort man vill. Nu blev det ju fem minuter för mig.

Avslutade hela passet med att ro 1000m på roddmaskin. Inget tempo att tala om utan bara nöta sig igenom det. Min tanke var först att ro 2000m men det pallade inte huvudet med…

Nu på eftermiddagen passade jag på att utnyttja den underbara vårsolen och tog mig en promenad. Hur skönt som helst och jag gick bara med vanliga träningsbyxor och en tjocktröja! Skönt! Kom till ett ställe där dom matar gäss (nån typ av dom där fåglarna som skiter mer än dom äter). Men det var ganska lustigt för dom var inte rädda för fem öre. Är väl så många som går förbi där varje dag så dom blir van. Men jag kom till en plats där det låg ca 50-60 stycken och vissa sov medans andra stod rätt upp och ned. Jag stannade där i mitten och bara stod och kollade. Rätt coolt faktiskt. Tänkte att jag skulle ta upp telefonen och knäppa ett kort på allting. Men så fort jag fick fram kameran och skulle trycka så dör telefonjäveln! Fick inte igång den förns jag var hemma sedan igen… Snälla!!! Släpp samsung galaxy s4 mini snart så jag kan köpa mig en ny telefon!

Nya tag imorgon då! Men gymmet är stängt så det får bli någon uteträning för min del. De ska nog gå det också.

Tagged , ,

Kommentera