Träning nr 1, Check!

Precis ätit lunch efter att ha tränat dagens första pass. Ikväll blir det ett pass till.

Vaknade i morse av väckaren som var ställd på 8. Huvva va tidigt de var 😛 tror inte jag har klivit upp så tidigt på säkert 2.5 vecka. Men planen är att försöka få ordning på dygnsrytmen igen och kliva upp där vid 8 tiden.

Hur som helst. In med en tallrik vatten och havregryn i mikron och vips efter 2min så var det gröt! Ooohyes, jag kan trolla. Käka, packade väskan och startade två tvättmaskiner. Iväg till gymmet och var där 9.30. Time to burn that fat!! Alltså, förbränning och konditionstränig. Passet såg ut så här:

1min rodd – vila 1min, under den tiden gör 5 chins
2min rodd – vila 2min, under den tiden gör 10chins
3min rodd – vila 3min, under den tiden gör 15chins
4min rodd – vila 4min, under den tiden gör 20 chins
3min rodd – vila 3min, under den tiden gör 15 chins
2min rodd – vila 2min, under den tiden gör 10 chins
1min rodd – vila 1min, under den tiden gör 5 chins

Totalt antal rodda meter – 4205m

Jag lovar att man får upp flåset om man ligger på under rodden. Fyy fasen säger jag. Försökte hålla mig under 2.00min/500m tempo på alla rundor, ju kortare dom var, ju fortare gick det. Men vilken syra man får i benen! Eller jag får då det i mina chickenleggs.  Bra pass som passar mig mycket bättre än att jag bara skulle sitta och sträck ro dom där 4205metrarna. De hade jag inte pallat men de här går hur bra som helst. De är bara att hoppa på roddmaskinen och testa! Tror det är ett standardprogram på alla Concept 2 roddmaskiner.

Nu måste jag försöka ta och titta på plugget också. :/ Gruvar mig men de ska göras de också.

Om 6h 30min kommer det en buss till station!!!! Mmmmm! 😀

4 thoughts on “Träning nr 1, Check!

 1. Nathalie skriver:

  Härligt! Kom precis hem från mitt pass med, får se om det kanske blir en runda till ikväll! : ) Måste testa ditt pass någon dag också :)

  • nortric skriver:

   De tycker jag du ska göra. Det tar på riktigt fint och hela kroppen får jobba. Tar man i och håller tempot uppe så flåsar man som en tok! Det man gör på vilan går ju att variera, armhävningar, situps, benböj, burpees osv. Du har ju 4205 meter att sikta på och slå! 😉

 2. Batman skriver:

  Imponerande chins måste jag säga!

  Bara en liten fråga. Eller snarare en undran. Du pratade om på förra bloggen att du vill lära dig rätt teknik / öka i vikterna på de tre stora, vet ju självfallet att du håller på med Crossfit, men vore det inte smart att tona ner på konditionen nu över jul/nyår fram tills mitten på februari och mest koncentrera dig på att öka i vikterna?

  Kan ha varit jag som missupfattat ett av dina äldre inlägg. Men vet hur extremt iriterad man kan bli på att inte nå upp till vikten man vill på vissa övningar. Spec bänk, marklyft och knäböj.

  Ha’t bra!

  • nortric skriver:

   Det är ungefär det jag har gjort, ofrivilligt. Mina vader krånglar ju till och från när jag löper så jag har nästan inte kört någon kondition alls dom senaste 6 månaderna. Har mest bara fokuserat på att bli stark under den tiden. Men min plan är att nu börja lägga in lite mera kondition, dels för att öka uthålligheten och dels för att bli lättare för att kunna prestera bättre.

   Öka i vikterna i bänk, marklyft och knäböj är något jag strävar hela tiden efter. Men jag strävar även efter att hela tiden öka i alla andra övningar också. Är det inte maxvikt så är det repsantal och bättre uthållighet. Har ju varit mycket fokus på bänk nu på slutet bara för att jag vill kunna ta 100kg 😛 Någon såndär fix ide jag har. Men ändå ett mål att sträva efter. Kommer att lägga mycket mera fokus på ben nu framöver för att jag är väldigt svag i ben och det krävs rätt mycket benstyrka i crossfit.

   Hoppas det var svar på din fundering :)

Kommentera