Träningsändring och en tacopaj

Vi kom iväg imorse den tid vi hade bestämt oss för men väl där så gjorde vi en kompromiss så att vi skulle hinna med en metcon också. Det blev helt enkelt en kortare variant och en annan metcon.

Bänkpress
50*10
60*10
70*5
80*2+1 hjälp
77,5*4
77,5*2+1
77,5*3
77,5*2+1

Metcon
20-15-10-5 reps av
Armhävningar
Burpees
Situps

Tid 8.02

Frida slog till med ett nytt PB i bänk idag också efter att vi hade kört fem tunga sett!! Galet!

Jag gjorde en tacopaj lagom till att Frida kom hem från jobbet ikväll också. Hämtade receptet från den blogg jag har följt länge och hämtat många goda recept från, http://undervarttak.blogspot.se

 

 

Detta behöver du till en paj
Pajdeg
3 dl mandelmjöl
½ dl skalade sesamfrön
1 msk psyllium (eller fiberhusk)
1 tsk salt
40 g kokosolja
1 ägg
Fyllning
400 g nötfärs
1 dl vatten
Äggstanning
3 ägg
2 dl kokosmjölk
3-4 dl het salsa (förbered i förväg)
Dekoration
Paprika
Så här gör du

 

 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Börja med pajdegen och mixa mandelmjöl och de skalade sesamfröna i en mixer
  • Tillsätt de övriga ingredienserna och mixa till en deg
  • Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel
  • Låt degen vila i kylen i 30 minuter
  • Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter tills det fått lite färg
  • Börja med fyllningen
  • Bryn nötfärsen i lite kokosolja
  • Blanda till en sats med vår tacokrydda
  • Häll på tacokryddan över nötfärsen och rör om
  • Häll på vattnet och rör om igen så att kryddorna riktigt går in i nötfärsen
  • Låt vattnet koka in i nötfärsen.
  • Fyll pajskalet med nötfärsen
  • Vispa samman äggen och kokosmjölken och tillsätt den heta salsan, ta salsa efter tycke och smak.
  • Häll äggstanningen över nötfärsen
  • Dekorera med lite paprika
  • Grädda pajen mitt i ugnen i ca 25 minuter eller tills äggstanningen stelnat och fått fin färg

Mycket god var den och lätt att göra också. Nu blir det fredagsmys i soffan framför gladiatorerna.

Kommentera